Sider

KORK + Kjente og ukjente låter = MGP 2015?

Mens jeg sto og vasket opp i går hørte jeg en konsert med Marit Larsen, Tone Damli og Olav Stedje sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK).
KORK, som det jo heter selv om det står KOKR i oversrkiften, har de siste årene backet flere pop og rockartister og gjort det til sin stil.
Så, over oppvasken fikk jeg en idè. Jeg vet ikke om den er god eller dårlig, men her er den i alle fall. 

Hva med å gjøre MGP 2015 litt mer som en storslagen konsertserie. En
blanding av MGP-sirkus og Nobelkonsert. Med både kjente låter, og
selvsagt nye låter i konkurranse med hverandre.
Både Tone Damli, Olav Stedje og Marit Larsen sa at ingen takker nei til å få spille med KORK. Det samme har Kurt Nilsen sagt om opplevelsen av å ha dette flotte orkesteret bak seg under en konsert.

Hva om vi tok dem på alvor? Og laget et MGP neste år hvor både kjente og kanskje ukjente artister fikk opptre med KORK både med èn kjent låt og èn låt som de konkurrerer med i MGP.

Altså at vi gjorde om MGP til et musikkshow hvor både kjente og ukjente artister framfører to låter. Èn kjent, og èn ukjent. Vi ville da bli kjent med artistene på en helt annen måte enn ved bare å høre dem framføre den ene låta de konkurrerer med, og som de færreste jo har et forhold til før konkurransen.

Vi kunne hatt fem artister i hver delfinale som i år, hvor hver av dem framførte disse to låtene. Fire delfinaler og èn finalekonsert.
I finalekonserten framfører de en ny låt hver seg, pluss selvsagt den låta de konkurrerer med.

Så går de fire beste til en gullfinale, og da framføres bare MGP-låtene selvsagt. 

Kanskje kunne dette være noe? En trenger jo ikke fullt orkester på alle låtene, men KORK gjør jo alt i fra små band komp, elektronisk pop, symfonisk eller storband.
Kanskje kunne dette gjøre MGP mer spennende, fordi det er mange som synes det er litt tungt å bare få ny musikk og savner noe mer gjenkjennelig.

Må innrømme at idèen ikke er gjennomtenkt ennå. Kanskje blir det for rotete? Er med på undergrave MGP enda mer?
Uansett, jeg synes idèen i det minste var god nok til å deles. Hva tror dere?

Ingen kommentarer: